Flakkåpa – allt du behöver veta om den praktiska lastlösningen

03 november 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

En flakkåpa är en praktisk lösning för dig som behöver ha möjlighet att lasta tunga föremål på taket av din bil. Med den här typen av kåpa kan du lasta tunga föremål utan att oroa dig för att de ska ramla av. I den här artikeln går vi in på vad en flakkåpa är och vad den kan användas till.

Vad är en flakkåpa?

En flakkåpa är en speciell kåpa som sätts på flaket på pick-up-bilar. En flakkåpa är mycket praktisk för dig som ständigt har behov av att lasta tunga föremål. Kåpan stängs med hjälp av ett draglås eller en vredmekanism som gör att lasten som finns inuti inte riskerar att falla av under färden. Flakkåpan finns i många olika utföranden, vilket ger dig möjlighet att välja en lösning som passar dina specifika behov.

flakkåpa

Vad kan du använda en flakkåpa till?

Flakkåpan är en praktisk lösning för dig som vill transportera tunga eller känsliga föremål utan att riskera att de skadas eller faller av. Du kan använda kåpan för att transportera mängder av olika saker, såsom cyklar, skidor, möbler, campingprylar eller varför inte en utomhusgrill? Med en flakkåpa får du möjlighet att frakta föremål på ett mycket smidigt och praktiskt sätt. Ytterligare ett användningsområde för kåpan är att användas som sovplats. Vill du ta med ditt tält på semestern men inte vill sova i ett tält? Då kan du sätta upp ett tält på insidan av flakkåpan och därmed ha en bekväm sovplats som skyddar mot regn och vind.

Flakkåpa och säkerhet

En flakkåpa har också en stor fördel när det gäller säkerhet. Fordonet får en bättre aerodynamik med kåpan på, vilket i sin tur ger en minskning av vindbruset och bränsleförbrukningen. Om du lastar tunga föremål på taket på din bil är det viktigt att du försäkrar dig om att lasten är säkrad på ett ordentligt sätt. Genom att använda en flakkåpa minimerar du risken att något faller av under färden. Detta gör i sin tur att du kan känna dig säkrare och tryggare när du kör med lastad bil.

Läs mer här: https://www.celer.se/pickup-tillbehor/snugtop-flakkapor-lock/

Fler nyheter