Tandläkare i Järfälla tar hand om tänderna

advertorial

“Ska du till tandläkaren igen?”. Läraren tittar på eleven med kritiska ögon när hen får se det sms med kallelsen från tandläkaren som eleven visar upp. “Det är tredje gången den här månaden, vad är det för fel på dina tänder egentligen?”. Läraren misstänker förstås att eleven har fabulerat, fejkat, de här meddelandena från tandläkaren. Att gå till tandläkaren är en klassisk ursäkt för att få lov att gå från lektionerna. Men nu är det slut på charaderna.

Det är dock någonting i elevens ansiktsuttryck som gör att läraren tror att det trots allt kan vara sant. Det är en nervositet, men det är inte en nervositet av att bli påkommen för att skolka från lektionerna. Snarare är det en nervositet hos den som ska gå till tandläkaren för att kanske sätta in en tandställning. Kanske laga ett eller ett par hål. Det kanske ska borras riktigt ordentligt. Eller så kanske till och med en tand behöver dras ut. 

 

Då får du en kallelse

Nja, det är sällan det går så långt att en tand behöver dras ut. Men det finns såklart många anledningar att gå till tandläkaren. Såväl för en elev i skolan som för en vuxen. Karies, visdomständer, tandställningar, proteser eller olyckor. Eller så vill man bara gå dit för en sådan där vanlig rutinkoll. Helt enkelt för att fräscha upp mun, tänder och tandkött och se så att allting är som det ska. Ibland räcker det gott och väl.

Precis som eleven i skolan hade fått så får man ofta en kallelse på sms. Det kanske står “tandläkare Järfälla” som avsändare. Ibland kräver ens chef, eller ens lärare, att man kan visa upp en sådan kallelse för att få lov att gå ifrån jobbet eller skolan. I synnerhet när det är många besök på kort tid och besöket sker samtidigt som ett prov eller tråkigt möte.