Sockerfri choklad med hälsofördelar

advertorial

Det finns forskning som visar på att dagligt intag av choklad kan leda till förbättringar i arbetsminnet, uppmärksamheten, språket och bearbetningshastigheten. Men choklad är också en produkt som oftast innehåller väldigt mycket socker som enligt flera studier kan bidra till viktuppgång och är även en stor bidragande faktor till karies (hål i tänderna). Det kan därför vara lite svårt att ta ställning till chokladen, men vill man underlätta så kan man alltid välja sockerfri choklad.

Choklad har blivit kopplat till en rad hälsofördelar

Det finns studier som visar på att regelbundet intag av kakao och choklad kan ha en rad positiva effekter på den kognitiva funktionen över tid. Det är främst bland äldre med risk för försämrat minne som fördelarna visas tydligt, men även hos yngre kan kakao ge positiv effekt på kort sikt när det till exempel kommer till att genomföra svårare kognitiva tester. Det är främst mörk choklad som har positiv effekt eftersom den är rik på kakao-flavonoider, vilket är kopplat till en rad hälsofördelar.

image

Med sockerfri choklad kan man unna sig lite extra

Förutom att choklad kan vara bra för oss så är den såklart väldigt god också. Så det kanske inte är det tråkigaste man kan stoppa i sig för att må bättre. Men det kan som sagt vara bra att undvika det raffinerade sockret för att slippa nackdelarna som kan komma av det. Kort och gott så kan sockerfri mörk choklad vara något som både är gott och gör gott. 

Ett brett sortiment av sockerfri choklad

Hos Easis hittar man ett brett utbud av mörk choklad utan tillsatt socker. Förutom ”vanlig” choklad så finns bland annat mörk chokladkaka med fras och mint, mörk choklad med apelsinsmak, mörk choklad som har fyllning med apelsinsmak, mörk choklad med pralinfyllning, mörk choklad med blåbärssmak, mörk chokladbar med fyllning av saltkola, mörk chokladbar med romfyllning, mörk chokladbar med pepparmintsfyllning och mörk chokladbar med hela nötter.