Skinnhandskar som gör dig snygg i vinter

Finns det någon värre känsla än att ha riktigt torra och nariga händer? Obehaget sprids till hela kroppen och man går och vänder och vrider på sig. Gärna stoppar man ned händerna i byxfickorna för att inte blotta sina såriga händer. Dessutom gör det nästan ont att ha de framme. Det är mycket skönare att ha de nedstoppade i värmen.  

Men det finns effektivare sätt att skydda sina händer på men också att förebygga torrheten redan från början. Visst, man kan smörja in sig och ha sig. Men det är trots allt handskar som är det bästa skyddet mot externa faktorer.  

Det finns handskar för precis allting. Golf, fotboll, trädgårdsarbete, skidåkning, disk, byggarbete och mycket, mycket annat. Då har vi inte ens tagit upp den mest fundamentala betydelsen av handskar: nämligen att hålla kylan borta från händerna. Det finns inget som är så aktuellt som handskar på vintern. Hur skulle du ens kunna överleva en nordisk vinter utan ett par rejäla handskar?  

 

Som handen i handsken

Det finns såklart en uppenbart praktisk betydelse av handskar som beskrivs i ovanstående stycken. Men det är inte heller att inte förringa det estetiska värdet av ett par riktigt tjusiga skinnhandskar. För man kan ju faktiskt hålla värmen samtidigt som man ser bra ut. Ett par handskar som matchar din vinterrock och kanske även din vintermössa kommer attrahera många imponerande blickar när du går på stans julmarknad, till exempel. 

Köp inte det första par handskar du ser i affären. Se dig omkring och jämför vad som passar din stil och anpassa dem efter resten av din stil. Handskarna är ett viktigt komplement till hela din look och det är av betydelse att de passar som handen i handsken (ja, ordvitsen är med flit). Spana runt i dina lokala butiker. Annars fortsätt kika online. Det vimlar av handskar i cybervärlden.  

Leave a Comment