Säg farväl till oinbjudna gäster med virussanering

02 maj 2022
william eriksson

editorial

Har Tjofsan flyttat in i ditt hus? Eller ett dussin vägglöss som följde med i resväskan från utlandsresan? Har magsjukan lämnat oönskade spår och håller nu fast sig i ett järngrepp? Oavsett vilket är skadedjur och virusangrepp av alla dess sorter mycket otrevliga att ha att göra med och kan orsaka skada på både hälsa och miljö. Men misströsta icke – hjälp finns att få såväl i ditt eget hem som på arbetsplatsen.

Tack vare skadedjur- och virussanering kan du snabbt bli kvitt dina oinbjudna gäster eller viruspartiklar. Calicivirus, som orsakar kräksjuka, kan spridas under lång tid då den får tag i nya värdar. Viruset kan också finnas kvar i lakan och andra textilier liksom andra föremål. Genom att sanera hemmet från virus kan du stoppa spridningen mellan familjemedlemmar eller kollegor och förhoppningsvis undgå den hemska sjukdomen.

image

Tillåt det till proffsen

Det kan kännas smidigt att själv utföra en sanering av sitt eget hem. Lite kemikalier här och var, så bör både myrorna och bakterierna försvinna! Således är det inte så enkelt, och att bruka giftiga kemikalier man inte har någon kunskap om kan i slutändan vara giftigare för en själv än djuren man vill angripa. Att desinficera ytor är något man kan göra själv, men att bli helt kvitt ett virus – genom så kallad virussanering – kräver både expertis och rätt utrustning.

Saneringstekniker har koll på vilken typ av sanering och mängd som behövs. På så sätt kan de utföra saneringen med minsta möjliga mängd kemikalier och därmed förhindra större miljögifter och hälsofarliga ångor. Virussanering är vanligt förekommande på sjukhus efter man mottagit patienter med smittsamma sjukdomar och är således en förutsättning för att ett sjukhus ska fungera optimalt.

Så nästa gång du frågar dig om du ska utföra en sanering själv eller inte, välj rätt från början och kontakta ett proffs!

Fler nyheter