Processen att ta ett snabblån kan vara enkel från ansökan till utbetalning

17 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

Ibland uppstår det ett behov av att snabbt få tillgång till mer pengar än vad som finns på kontot. Det innebär att man kan behöva ta ett lån för att kunna lösa det akuta problemet. Är tiden avgörande så kan ett snabblån vara ett alternativ.

Den stora fördelen med snabblån är att de är just snabba. Det är enkelt att ansöka om ett sådant lån eftersom det sällan ställs speciellt höga krav på den som söker och pengarna betalas ut väldigt snart efter att ett lån blivit beviljat. Som lånsökare kan det många gånger räcka med att vara 18 år samt svensk medborgare med någon form av inkomst.

Hur snabbt kan pengarna finnas på kontot efter att ett snabblån blivit beviljat?

Hur lång tid det tar att få in pengar när man tagit ett snabblån kan skilja sig mellan olika långivare. Vissa har direktutbetalning kopplat till de största bankerna och kan därmed skicka över pengarna omedelbart efter att lånet blivit beviljat. Det innebär att hela processen endast tar några få minuter.

lån

De långivare som inte har direktutbetalning kan som oftast ändå betala ut pengarna snabbt. Om lånet blir beviljat före klockan ett på dagen så kommer pengarna i regel in på kontot redan samma dag, är klockan efter ett så kan man behöva vänta på dem till nästa bankdag.

Ta reda på vad som gäller och räkna igenom hur mycket snabblånet kommer att kosta 

Även om det låter toppen att få in pengarna snabbt så finns det en hake med snabblån och det är att de oftast har väldigt hög ränta. Därför är det viktigt att ta reda på vad som gäller innan man ingår ett avtal och även räkna på hur mycket lånet kommer att kosta samt säkerställa att man kan följa återbetalningsplanen.

På grund av den höga räntan så är det rekommenderat att använda sig av snabblån endast när det verkligen behövs. Hos Swiftbanker matchar de lånsökare med långivare och erbjuder möjligheten att jämföra olika lånealternativ. 

Fler nyheter