Omtanke slår rot i pandemin

Världen har varit en lite mjukare och mer empatisk plats under de senaste månaderna. I varje fall är detta den känsla man får när man pratar med folk runtomkring sig. Det har funnits en sorts ökad förståelse för att vi går igenom svåra tider just nu. Det innebär också att vi måste ta hand om varandra bättre.

Människor som vistades i New York i samband med attackerna den elfte september vittnar om samma fenomen. Under perioden direkt efter attentaten så fanns det en mer omtänksam känsla i staden. Man tog hand om varandra lite extra och försökte göra livet lite lättare för varandra.

Samma fenomen har vi alltså sett världen över i skuggan av den pandemi som vi går igenom just nu. Kanske har du själv hjälpt en granne, eller blivit hjälpt av någon annan under denna svåra tid.
Det finns till exempel också musiker som har sänt livekonserter. Eller sådana som har hållit i instruktionskurser över nätet för att hjälp andra att hålla spelandet vid liv. Det vore trist att bli sittandes där med sitt trumset från danguitar.se och inte ha något att göra. Istället kan man som sagt streama när man lirar och kanske till och med hitta folk att samarbeta med i framtiden.

För alla kriser för också med sig nya perspektiv och nya möjligheter. Även om det ibland kan vara svårt att upptäcka dessa så brukar de uppenbara sig när dammet väl böjar lägga sig. Det kan vara små saker som med tiden växer till något stort och spännande.
Det enda man behöver göra att är våga prova på något nytt. Att ge sig i kast med de där sakerna som man länge har funderat på men inte vågat göra. För det finns ett äventyr som lurar bakom varje önskan om att uppleva en förändring/förbättring. Det är upp till var och en av oss att hörsamma detta.

Leave a Comment