Många fördelar med vintage kläder

advertorial

Länge var det nästan lite fult att handla kläder second hand, men så är det inte längre. Idag stoltserar vi gärna med våra second hand fynd och vissa klär sig bara i vintage kläder. Det finns många fördelar med att handla second hand, som att det kostar mindre och att man kan klara sig på en lägre klädbudget. Men man kan också få en helt unik stil och även köpa kläder av vissa märken som man kanske aldrig annars hade kunnat göra. 

Är man ute efter festkläder som man kanske ändå bara kommer att använda en eller ett fåtal gånger lönar det sig verkligen att handla second hand. Men det gäller att känna sina begagnat butiker och regelbundet gå på jakt, då lär man sig att hitta guldkornen och vad man ska försöka undvika. Men man kan också både handla och sälja vintage kläder på olika sajter på internet.

 

image

 

Sälj kläder via second hand butik på kommission

Utbudet av olika second hand butiker har ökat de senaste åren och förutom olika hjälporganisationers secondhand-butiker, finns det även mindre butiker som är specialiserade på vintagekläder och unika plagg. De brukar även ta emot kläder för försäljning på kommission. Att sälja sina kläder vidare när man tröttnat på dem i stället för att låta dem samla damm i garderoben, är ett väldigt klimatsmart sätt att förnya sin garderob på.

För den som precis har börjat med att handla second hand kan det i början kännas övermäktigt och svårt att hitta. Men kläder som det kan vara lite extra roligt att leta efter second hand är olika typer av ytterplagg som skinnjackor, kavajer och kappor. Detta eftersom det är ganska enkelt att göra bra fynd, då dessa plagg annars kostar väldigt mycket som nya. Även skor, accessoarer och handväskor kan vara bra att leta efter.