Leverans i rättan tid

Mycket vi företar oss en normal dag har med tid att göra. Du har ställt in väckning på klocka eller telefon, du behöver kanske passa in en buss- eller tågavgång och du börjar jobba vid ett särskilt klockslag. Lunchen brukar infalla runt 12-slaget och kanske kan du gå hem vid fem. Ibland är dock värme och kyla minst lika viktiga. Har du beställt livsmedel eller färdiglagad mat med bud till en adress förväntar du dig att den ska hålla rätt temperatur. Ingen vill äta ljummen pizza eller smält glass. 

 

Samma princip förr och nu

Även om det blir vanligare med drönarleveranser eller el-bilar så är uppgiften densamma. Rätt innehåll ska anlända till rätt plats på rätt tid. En budbil som inte fyller de basala kraven blir inte långvarig på marknaden. Förutom irritation från kunden finns det tillfällen när innehållet är så speciellt att det kräver särskild utbildning av föraren. Det kan handla om mediciner eller farligt gods. Då får det bara inte hända något längs vägen som stör. Har du själv en budfirma som kör ut varor så kan du boka enstaka körningar eller sluta avtal om tillgång till transporterna över längre tid med https://www.kungsbud.se/. Där får du också tips av erfarna logistiker och chaufförer. 

 

Lager, vägar och fordon

Ofta pratar vi om den sista sträckan för paketet. Som mottagare är det den delen som känns viktigast. Men om du är den som levererar är varje steg i resan viktigt. Var bör lagret ligga? Vilken typ av nätverk blir mest effektivt? Var bor kunderna? Drönare kan vara en ekonomisk lösning när mottagaren bor på landet. De behöver inte sitta i bilköer eller köra många kilometer på marken. En begränsning än så länge är att de inte kan bära så tunga laster. Så din nya soffa lär komma i budbil ett tag till. 

Categories: bud

Leave a Comment