Ledskyltar är en välbehövlig reklam

Ditt företag måste synas, och då är en ledskylt ett blickfång så gott som något. Moderna och snygga ledskyltar har ett kraftigt ljus, men de blir inte så varma, och de drar inte heller så mycket ström. Därför är det en god idé att byta ut din gamla skylt mot en snygg och läcker ledskylt. 

Alla andra reklamevent, mässor och annonsering, är tillfälliga åtgärder, men en skylt har du kvar år efter år. Det är en långsiktig reklam, och därför ska du passa på och få den så snygg och slagkraftig som du bara kan. Anlita ett företag som är specialister på ledskyltar och be dem att ta fram din egen, specialdesignade skylt. 

Färgen är viktig som signal

Ditt företag kan få den image du själv vill ge det, och som kund förknippar man ofta ett företag med en viss skylt. Färgen är viktig här, för om du har tänkt igenom ditt koncept, så kan du förstärka skyltens effekt med andra reklamprylar i samma färg. Du kan också ha din logotyp på förpackningar, och du väljer färger som passar till ditt företag.

Går du ett steg längre, kan du ha en kundklubb eller en hemsida, och du kan skicka ut annonsblad och göra andra kampanjer. Men när kunderna åker förbi och ser din ledskylt, ska det vara något välbekant över den. Det kommer det också att bli, och all annan reklam du gör kopplas undermedvetet ihop med din fräcka och snygga skylt.

Hur vill du ha ljuset i skylten?

Det finns faktiskt flera olika alternativ till ljusets placering i ledskyltar. Du kan ha ljuset riktat bakåt, mot väggen och få skyltens bokstäver att framträda i mörk relief. Du kan exempelvis också ha en ram runtom hela skylten, och dessutom kan du välja mellan olika sorters stil på bokstäver. Be skyltleverantören att visa flera olika referensjobb.