Inredning med sängen i fokus

När man ska inreda sitt sovrum är det bra att först rikta fokus mot det centrala blickfånget i rummet, vilket oftast är sängen. Tänk igenom var det är bäst att placera den utefter rummets utformning och de behov man har. Vissa sovrum tillåter endast att sängen står på en specifik plats för att man ska kunna röra sig i rummet, men har man lite mer yta kan det vara värt att tänka igenom var den passar bäst. Det är härligt att ha sängen vid ett fönster på sommaren om man tycker om den svalkande luften från ett öppet fönster, men det kan också släppa in ljud och ljus i rummet som stör nattsömnen. Enligt Feng Shui rör sig dessutom mycket energier mellan dörr och fönster vilket gör att man helst inte ska placera sin säng däremellan.

När man inreder är det också viktigt att tänka på hur man vill använda sovrummet, ska det enbart vara en plats där man sover blir det mest mörkläggning och mysfaktor som hamnar i fokus. Vill man däremot ha möjlighet att titta på TV, läsa eller göra sig iordning i rummet kan man behöva tänka mer på var det finns uttag, hur man placerar möbler i förhållande till varandra samt hur och varifrån ljuset kommer in i rummet. Det kan dock vara klokt att inte övermöblera sovrummet om man är någon som kan behöva gå upp på toaletten mitt i natten eller helt enkelt bara vill kunna röra sig obehindrat till och från sängen. 

I behov av en ny säng som förgyller rummet ytterligare och ger ännu bättre sömn? Köp din nya säng på Bättre Nätter, de har ett brett sortiment av sängar för alla behov och stilar. De lämnar dessutom 100 dagars sovgaranti för att säkerställa att man när nöjd med sin nya säng och kommer att kunna sova gott många år framöver.

Comments are closed.