Håltagning i betong för uppdrag i Stockholm

För dem som jobbar på en byggplats är det alltid lite speciellt när företag som sysslar med betonghåltagning i Stockholm kommer till arbetsområdet. Det är en yrkesgrupp som är vana att arbeta inom förhållanden som är tunga, smutsiga och blöta samtidigt som man måste vara mycket precis och noggrann.

Beroende på vilket uppdrag man har så kommer man med olika typer av utrustning. Ibland kan det bara vara en liten skåpbil och ibland behövs det maskiner och utrustning som upptar ett helt släp eller till och med lastbil.

 

Av olika bakgrund

Det är inte ovanligt att de som arbetar med betonghåltagning kommer från någon annan yrkesgrupp ursprungligen. Och även om denna yrkesgrupp oftast är inom något hantverkaryrke så kan det ändå verka ovanligt att man slår sig på en annan bana. 

Men för dem som arbetar med betonghåltagning så är det ett yrke som man ofta tycker mycket om. Därför att alla utmaningar till trots så är det ett mycket varierande arbete där man oftast arbetar kortare tider på en och samma plats. Det kan till och med vara så att man kan hinna med flera olika arbetsplatser, och till och med orter, under en och samma dag.

 

 

Där få kommer in

Som betonghåltagare kan man hamna på platser där få får sätta sin fot. Det kan vara på ambassader, banker, politiskt viktiga byggnader, företags huvudkontor med mera, ja överallt där man har ett behov av en håltagning i betong. Det gör att man ibland till och med kan få tystnadsplikt gällande det man kanske kan få se eller höra under arbetets gång. 

Och håltagning i betong kan vara något som behövs för mindre uppdrag som att ett rör ska dras genom en vägg eller ett golv. Eller större uppdrag som att nya glaspartier ska sättas in eller ett hisschakt ska monteras upp.

Leave a Comment