Förläng sommaren med ett uterum

07 augusti 2019
william eriksson
Förläng sommaren med ett uterum

Med ett uterum får du ett extra rum som kommer närmare naturen och erbjuder mycket ljus. När de kyliga sensommarkvällarna närmar sig är det skönt att kunna dra igen skjutdörrarna men fortfarande kunna sitta utomhus och njuta.  När det kommer till att bygga uterum så finns det många alternativ. En del vill skräddarsy sitt uterum och få hjälp att bygga det. Är du händigt lagd kanske du föredrar att köpa ett modulsystem som du sedan bygger ihop själv.

 

Isolering förlänger användandet

Den viktigaste frågan att ställa sig när du planerar ditt uterum är hur stor del av året du vill nyttja det. Ska det användas endast under sommarmånaderna, långt in på hösten och tidiga vårar eller vill du kunna sitta ute även vintertid? Ett vinterisolerat uterum kostar givetvis mer, men är ofta en bra investering. Husets värde höjs och boytan ökar. Dessutom är det inte helt fel att kunna njuta av dagsljuset ordentligt även vintertid. Är du trädgårdsintresserad är det en fantastisk tillgång att kunna övervintra växter i ett uterum. En pool kan också vara ett alternativ i uterummet. Det är bara fantasin som sätter gränser!

 

 

Bygga själv eller ta hjälp?

Ett uterum avsett för enbart sommarsäsongerna behöver inte alls kosta särskilt mycket. Speciellt inte om du bygger det själv. Stomme och skjutpartier går att beställa hem från många olika företag. Ofta finns bra hjälp att få via manualer och telefonservice för att underlätta arbetet. Men om du råkar ha tummen mitt i hand kan det vara värt att överlåta byggandet till någon annan. JTB Uterum och Inglasningar är ett företag som kan hjälpa till från planeringsstadiet till själva byggandet. Även om det förstås kostar mer att ta hjälp med byggandet kan det vara skönt att slippa rodda med ett stort bygge under semestern. Istället kan du passa på att njuta när uterummet väl är färdigt!

Fler nyheter