Förberedelser inför sommarens trädgårdssäsong

Nu när man kan börja ana våren börjar vi också ana trädgårdssäsongens ljuva tid. En inte alltför vid gissning är att vi, precis som under förra året, kommer att spendera extra mycket tid på våra tomter även denna säsong. Kanske är det nu du tar rabatterna till nästa nivå med en pallkrage från Rostikt: https://rostikt.se/pallkrage-odlingsram-planteringsror/.

I god tid i det gröna

Det där lite ruffiga utseendet som cortenstål bär på har trots allt sin charm. Detta är något som bland annat har implementerats på bred från i till exempel Eskilstuna. Där anspelar man ofta på stadens industriella arv genom att stadsmiljön dekoreras med vad som ser ut att vara just cortenstål.

Smaken är dock bekant som baken och ska man vara ute i god tid inför påtandet så gäller det nästan att sätta igång redan nu. På så sätt kan man ha allt i beredskap inför säsongen. För man vill ju helst slippa sitta spendera dyrbara soltimmar framför datorn när man istället kunde vara ute och arbeta.


För sommaren är som bekant kort, och det mesta tenderar att regna bort. Ska man hinna med så mycket som man har tänkt det handlar det, förutom för att börja tidigt, också om att planera väl.
Det här med planer är en intressant grej. Ofta börjar man med en vision, men det dyker alltid upp hinder på vägen. Utgå därför ifrån att allt som du har tänkt att göra kommer att ta tre gånger längre tid än vad du hade tänkt dig.

På så sätt har du alltid marginal inför det oväntade och slipper bli frustrerad på grund av att andra planer får ställas in. 
För livet handlar mycket om hur vi hanterar motgångarna som vi ställs inför. Det kommer alltid att hända saker som vi aldrig hade kunnat förbereda oss inför men har vi lugnet med oss så kan vi hantera dem på ett effektivt sätt.

Leave a Comment