Festa på äldreboendet

26 augusti 2019
william eriksson
Festa på äldreboendet

Man har inte roligare än man gör sig, är ett känt uttryckssätt. Vill man ha något extra festligt får man tänka ut roliga alternativ. För äldre personer som inte orkar resa så långt, finns det trevliga sätt att fördriva en eftermiddag eller kväll. Ett förslag är att exempelvis bjuda in en trubadur, som är riktigt duktig på att spela dragspel i Stockholm, och låta honom underhålla er med glad musik och allsång. Bingo, boule och kortspel är också trevliga sysselsättningar, men vi vet att speciellt sång och musik höjer glädjekänslan ordentligt.

 

Minnen väcks till liv

De gamla valserna, schottis och mazurka väcker minnen till liv. Man minns ungdomsåren och alla danskvällar med gammaldansorkestrar. Polka är den kanske roligaste av alla danser, men den går fort och det är lätt att bli yr i huvudet. Dessa låtar är mycket kända, inte enbart bland de äldre. Det finns nya generationer som upptäcker glädjen med den här sortens folklig musik och som tar upp traditionen. När trubaduren kommer och spelar, kan man sitta och minnas en stund till de härliga tonerna från en skicklig musiker.

 

 

Dragspelsmusik är allsidig

Trubaduren har verkligen ”många strängar på sin lyra”. Han spelar mer än folkmusik. Mycket av modern dansmusik och pop kan också spelas på dragspel, och en duktig musikant får det att låta bra. När du kontaktar en trubadur, är det bra om du preciserar vad det är för sorts musik ni vill höra och hur länge spelningen ska vara. Dessutom berättar du om hur lokalen ser ut och hur många personer han ska spela för. Då tar han med sig en passande utrustning, alltså mikrofon, högtalare och allt som gäller ljudet, så att det blir lagom. Kanske finns det också plats för en liten svängom, så att den som vill kan dansa, eller bara sjunga med i låtar man minns.

Fler nyheter