Få hjälp med missbruk i Malmö och gör livet färgglatt igen

Ibland krävs det inte mycket för att hamna snett här i livet. Det är något som vi har blivit akut medvetna om under det senaste året. När vanor och rutiner bryts är det lätt hänt att destruktiva sådana tar deras plats. För vi människor gillar trygghet, och ibland kan negativitet faktiskt bli den trygghet som vi tyr oss till.

Våga be om hjälp

Det finns många olika sorters missbruk här i livet. Sådant som vi kanske inte ens reflekterar över som ändå kvalar in på listan. Att sitta framför mobiltelefonen, flera timmar om dagen… är det missbruk eller inte? Att isolera sig kan vara ett sätt att finna ro i tillvaron, men det kan även vara ett sätt att gömma sig från livet.

Som du kan se rymmer missbruk många olika former av beteenden. Det kan också handla om hur vi kontinuerligt behandlar andra på ett dåligt sätt, för att undvika att konfrontera saker inom oss själva.

Överlag är ”flykt” ett bra samlingsnamn för missbruk. Vi drar oss undrar från saker och ting som orsakar oss smärta – oavsett om det sker medvetet eller omedvetet.

Som tur är så finns det hjälp att få. Till exempel genom My Next Move som arbetar med olika former av missbruk i Malmö. Bland annat sker detta med öppenvård vilket innebär att du kan fortsatta arbeta eller studera under tiden som behandlingen pågår.
Fråga därför dig själv om 2021 är året då du tar din egen hälsa på allvar – för vi är alla värda att må bra och kunna utforska vårt kreativa potential.

Allt handlar om att erkänna att man har ett behov av hjälp utifrån och att sedan våga be om den hjälpen. Ofta behöver vi hamna i en riktig svår situation i livet innan vi faktiskt vågar ta steget, men det går att ta det redan nu och idag. 
Våga så är hälften vunnet.