Dockor från Rubens barn passar alla generationer

25 maj 2022
jonas olsson

editorial

Är du trött på maskintillverkade dockor på rad, med identiska ansiktsuttryck och kalla plastlemmar? Då kan du hitta ett alternativ hos dockorna som kallas för Rubens barn. Många ungar tycker om att leka med dockor, men ofta vill föräldrar hitta en variant på docklek som inte handlar om att klä på och av Barbiedockor.

Rubens barns dockor är handtillverkade, och har alla ett helt unikt utseende och ansiktsuttryck. De kan absolut skapa möjlighet att prata med ditt barn om hur man läser av känslor. Många barn upplever den typen av social interaktion som svår och kan behöva lite stöd med det från dig som förälder.

Empatiska förmågor förstärks med docklek

Att leka med verklighetstrogna dockor är också ett bra sätt för barn att träna sina empatiska förmågor. Många barn tar automatiskt hand om dockor på ett kärleksfullt sätt, medan andra behöver vänja sig vid det tänkandet. Iaktta ditt barn och se hur hen förhåller sig till sina dockor.

Vissa avdelningar inom äldreomsorgen brukar också använda sig av den här typen av dockor i sitt arbete. Dementa patienter har visat sig svara väl på de mycket mjuka, barnliknande dockorna. Det är kanske inte helt relevant för dig som är förälder till ett lekande barn, men ändå intressant. 

 

Rubens barn

Mys med stora, mjuka dockor

Även till storleken påminner denna typ av docka om ett riktigt barn. Så för dig som har barn som gillar lite större dockor kan det vara ett bra val även ur den synvinkeln. Stora dockor gör sig ofta bra som sängkamrater, särskilt om de är mjuka.

För ett barn som just ska börja sova i egen säng kan en docka av denna typ vara perfekt. Dockor är helt enkelt till för hela familjen. Både det lekande barnet, den dementa farmodern och det föräldrapar som vill få sin säng för sig själva.

Fler nyheter