Det hänger på hängvågen

26 augusti 2019
jonas olsson
Det hänger på hängvågen

En våg kan, bokstavligen talat, vara väldigt viktig. De finns i hemmen och på jobben. De finns i många olika varianter och till många olika användningsområden. En av de aktörer som säljer vågar är exempelvis Vågexperten, de har lång erfarenhet inom detta område och har ett brett sortiment. Ur det breda urvalet på marknaden kan man bland annat räkna upp stora pallvågar och små fickvågar, bordsvågar och industrivågar, precisionsvågar och personvågar. Ytterligare en typ är hängvågar. En hängvåg är ett fiffigt påfund som klarar att väga saker som inte så lätt låter sig placeras ovanpå en våg.

 

Vågen i yrkeslivet

En hängvåg är en våg där föremålet som ska vägas hängs på en krok. Kroken registrerar vikten och resultat syns direkt. Att väga på detta sätt med en hängvåg är ett enkelt alternativ i vissa sammanhang, exempelvis i detaljhandeln, lantbruket eller vården. Bl.a. kan man väga en liten nyfödd bebis genom att låta hen fridfullt ligga i en mysig och ombonad filt. Filtens tyg hakas sedan fast på kroken och vips så har man svaret på den lilla guldklimpens vikt. Så mycket mjukare och trevligare än att läggas på en kall, vanlig våg tillverkad av metall, utan filt.

 

 

 

Vågen i privatlivet

För resenären är det smidigt att ha med sig en liten och nätt hängvåg, för att innan incheckningen på flygplatsen kunna kontrollera vad resväskan väger och på så sätt slippa onödiga och dyra tilläggsavgifter. En annan person som hängvågen kan vara väldigt användbar för är hobbyfiskaren. Har man dragit upp en rejäl gädda vill man såklart väga den för att sedan kunna stoltsera med de fina siffrorna. Här gäller det dock att inte glömma bort att ta en bild på sig själv tillsammans med gäddan på vågen, så att ingen sedan kan tvivla på den fina fångsten man lyckats med.

Fler nyheter