Den friska känslan av vår i trädgården

Doften av nyklippt gräs är ett tydligt tecken på att det äntligen är vår. Nu når äntligen solens strålas oss igen och allting börjar växa, knoppas och blomma ut. Visst är det en befriande känsla när det väl händer? Den där känslan att en hel buffé av sommar ligger inför oss och väntar på att upptäckas.

Trygghet i trädgården

Det är nu man ska börja gräva och påta ute i landet igen för att börja planera för den första sådden igen. Allting har sin egen rytm och det gäller att plantera saker och ting i rätt ordning för att optimera att du kommer att få en fin skörd i år – oavsett om du har en stor yta att odla på eller en liten plätt som du ser efter.

Oavsett vad så är det en skön känsla att arbeta med händerna och känna jorden fastna under naglarna. Det finns en befrielse i det direkta arbeta som plantering trots allt innebär. 

Här finns inte några abstrakta algoritmer att hålla reda på eller en känsla av att vara en liten kugge i ett enormt maskineri som spottar ut sig något ogreppbart på den andra änden. 

För när man arbetar med jorden och med växter så är det antingen så att saker och ting växer eller så gör de inte det. Så enkelt är det. Samtidigt finns det förstås saker att ta hänsyn till hemma i trädgården. Ibland kan man behöva kolla till så att träden håller sig friska och krya. Annars kan de utsätta dig eller andra för fara.

Här är det klokt att ta in en arborist som kan hjälpa dig med det du behöver få bättre pejl på https://www.aliasarborist.se/arborist/arborist-i-lund

På så sätt vet du att både du och andra kan vistas tryggt i trädgården, och framför allt uppe i de där träden som många små kroppar gärna klättar upp i.

Leave a Comment