Auktoriserad låssmed i Stockholm

advertorial

Det är viktigt att med jämna mellanrum se över ytterdörrens lås och göra förbättringar för att motverka inbrott. Även om det inte finns några garantier och det inte helt går att förhindra inbrott kan man försvåra för tjuven och göra så att denne avstår. Ju längre det tar för en tjuv att bryta sig in desto större är risken att åka fast. Därför ska man låta en låssmed sätta in riktigt bra lås; https://www.lasman.se/ 

En erfaren och utbildad låssmed kan enkelt lokalisera de svagheter som finns i säkerhetssystemet. Det är därför väl investerade pengar att konsultera en låssmed. Särskilt viktigt kan detta vara som nyinflyttad, men också om man inte sett över låsen på många år. För att hemförsäkringen ska gälla måste man också ha godkända lås. Gör man dessutom andra förbättringar och låter låssmeden exempelvis sätta lås på fönster eller installerar ett larm, kan det hända att försäkringsbolaget sänker försäkringspremien.

 

 

Hur kontrollerar man om en låssmed är certifierad?

Tyvärr finns det en hel del oseriösa aktörer inom låsbranschen. Därför är det viktigt att man anlitar en auktoriserad låssmed i Stockholm. Vill man kolla upp om en låssmed är registrerad och certifierad kan man göra detta hos SLR. På deras hemsida finns det även en smart sökfunktion där man kan söka efter låssmeder via ort. Det kan vara bra att välja en låssmed i närheten av där man bor ifall man i framtiden skulle behöva anlita låssmeden akut.

Bra lås kostar en hel del. Är det flera lås som ska bytas och installeras, eller ett nytt larmsystem som ska kopplas in, kan det löna sig att ta in offerter från mer än en låssmed och jämföra priser. Men glöm inte att först kontrollera med försäkringsbolaget vilka särskilda krav de har på låsen så att det blir rätt redan från början.