Att välja en förskola i Malmö

23 maj 2022
william eriksson

editorial

Det finns en saga om en pojke som inte ville gå till skolan. Mamman prövar alla metoder men inget funkar. Det hela slutar med en katt som får grädde och då går pojken till skolan. Nuförtiden är förskolor utformade så att barn vill gå dit. När de sedan ska bli hämtade vill de ofta stanna kvar på förskolan.

I stora städer som till exempel Malmö finns många förskolor att välja på. Det finns också en del friskolor för det mer personliga mötet. Man satsar allt mer på lek och lärande utomhus. Ute i det fria öppnas sinnen för kreativitet på ett annat sätt än inomhus. Hand i med duktiga pedagoger blir utemiljön trygg för barnen.

 

förskola malmö 

Tydligt ledarskap på förskolan

Förr i tiden fanns inga skolor, inte ens i storstäder som Malmö. Då fanns inte ens Malmö. Det var vanligt med ridande lärare. De red runt från by till by och undervisade bäst de kunde. Det var svårt att organisera lektioner eftersom barnen ofta arbetade på åkrarna.

Som tur är kan alla barn gå i skolan samtidigt idag. I en förskola i Malmö får man till exempel börja i förskolan innan man ens lärt sig att gå, men redan jobbar man med tydligt ledarskap. Det är viktigt för att barnen ska få ut så mycket som möjligt av sin dag på förskolan och börja lära sig allt som finns att veta om världen runt omkring.

Lära om miljö

När barn får leka utomhus får de också större förståelse för miljön. De lär sig tidigt uppskatta naturen och i bästa fall tar de med sig den kunskapen genom hela livet. Och som det grädde på moset som katten fick kommer barnen älska gå till sin förskola. Och mamman kan ägna sin tid åt andra saker än de som räknas upp i den gamla sagan.

Fler nyheter