Ät god husmanskost i Stockholm

15 januari 2022
jonas olsson

advertorial

Du har säkert en maträtt som du tycker extra mycket om och äter ganska ofta. Sedan finns det troligtvis mat du aldrig äter då du inte tycker att det smakar speciellt gott. Det är lätt hänt att vi äter det vi brukar göra då fantasin tryter. 

Enkel husmanskost förekommer i många hem och själva ordet husmanskost kommer från tyskans Hausmannskost. Det finns många åsikter om vilka maträtter som räknas som svensk husmanskost. De flesta anser att kålpudding, torsk med äggsås, pyttipanna, pannkaka, biff a la Lindström och ärtsoppa med fläsk räknas som detta. Dessa är bara några exempel, då det finns många fler goda maträtter som kan räknas in i den kategorin.

Hos restauranghubertus.se kan du avnjuta god husmanskost tillagad med kärlek och bra råvaror. Restaurangen finner man på Drottninggatan i Stockholm, så den ligger väldigt centralt mitt i city. Gör gärna ett besök där och prova någonting från lunchmenyn. Kanske en gravad lax, pyttipanna eller räksallad skulle sitta fint i magen? Det finns även a la carte som du kan ta del av om så önskas.

 

image

 

Enkel husmanskost kan de flesta laga hemma

Att laga mat behöver inte vara så svårt och omständigt om man inte vill. När det gäller husmanskost kan du göra allt själv från grunden om du har tid och lust. I annat fall kan du köra med en helt färdig maträtt som du köpt i en butik. Du kan även välja en variant mitt emellan: hälften färdigköpt och hälften hemlagat. Det är ju trots allt inget fel med att sno ihop en pulversås eller värma upp färdiglagade, frysta pannkakor.

Det ska inte kännas jobbigt att laga mat, utan du gör det du vill, kan och har tid med. Det viktigaste är ju ändå att du får ihop en god måltid som du kan stilla din hunger med.

Fler nyheter